24 ноември 2011

СТАЧКАТА

Подробно развих тази тема в "Форумът", искам само да добавя няколко думи:
1) стачката в БДЖ започна и, надявам се, ще се разраства;
2) уви, държавата + работодателите имат право, че на синдикатите им липсва ясна представа за какво стачкуват;
3) уви, забелязва се (и това се поощрява от легалните синдикалисти) упование във вълшебната и всесилна воля на цар Бойко. Колкото по-скоро работниците проумеят, че нещата са в техни ръце и колкото по-рано теглят майната и на профсъюзните централи, и на "отговорните държавници", толкова по-бързо ще разберат какво трябва да се прави.

Натискът от страна на управниците на БДЖ обаче е силен... но забелязвам и паника, тиха истерия. Поради която си поволяват приказки, с които само ще ядосат железничарите.
Е, това не е толкова зле.

Впрочем, радикалните ПРЕКИ действия могат да отпушат решенията не само по въпроса с железниците, но и с проблема пенсионна възраст, и с произвола на лекарите-касапи (а те не са само в болницата "Шейново").

9 коментара:

  1. Хм. Че това стачка ли е?! От 8 до 16 ч. - пълна глупост. Като всичко напоследък и това е наужким. Аман от ментета!

    ОтговорИзтриване
  2. надявам се че всички хора ще си отстояват на правата си

    ОтговорИзтриване
  3. Ще коментирам нещата подред. По точка първа видяхме до къде се разрасна стачката и как вече я забравихме. По точка втора синдикатите не знаят какво означава "синдикати" камоли какво трябва да правят. Синдикати вече няма, имам предвид истински синдикати, просто някакви мухи без глави останаха на едни заплатки и броят дните от аванс до заплата и обратно от заплата до аванс. Е по отношение на третата точка: еми така е! Айде разберете, че Бойко не е Исус Христос!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотна публикация. Продължавай в същия дух!

    ОтговорИзтриване
  5. Тези стачки в БДЖ не спират. Трябва да се замислят какво толкова не е на ред в тази система и да го оправят завинаги. Все пак има хора и семейства издържат. Точките които си посочил са доста добри.

    ОтговорИзтриване
  6. Определено синдикатите не са на ясно за какво точно стачкуват и какво точно искат.Може би и от там идва проблема, че няма никакво решение на проблемите.Когато човек стачкува трябва да има точни и ясни представи за това какво прави,какво иска и кои негови права са нарушени.Съгласна съм, че радикалните ПРЕКИ действия могат да отпушат решенията не само по въпроса с железниците, но и с проблема пенсионна възраст, и с произвола на лекарите-касапи.Има много неща, които трябва да се разрешат и да се поговори за тях.Статията е хубава, поздравления.

    ОтговорИзтриване
  7. В последно време явно е модерно да се стачкува и да се излиза на протест за каквото и да е било. Разбира се всеки иска по големи заплати имайки предвид стандарта ни на живот от гледа точка на храните по магазините и сметките които плащаме.Особено в БДЖ-то разбирам защо стачкуват.Заплатите там са....мизерни е точната дума.Вярно, че не се работи кой знае коко или поне си има няколко човека които вършат всичко, но все пак всеки гледа семейства и деца и трябват пари.За премахването на някои длъжности аз лично съм за.Има такива които не вършат нищо там.

    ОтговорИзтриване
  8. Напълно съм съгласна, че колкото по-скоро работниците проумеят, че нещата са в техни ръце и колкото по-рано говорят сериозно с профсъюзните централи, и на отговорните държавници, толкова по-бързо ще разберат какво трябва да се прави.Натискът от страна на управниците на БДЖ е доста силен за жалост на някои.Всеки вижда , че има нужда от големи реформи там така е. Но все пак с премахването на токова много персонал и то на възраст където трудно ще си намерят работа е силно тревожно.Гледат семейства имат да хранят деца, но това някои не ги интересува.Статията е хубава.

    ОтговорИзтриване
  9. Така е държавата + работодателите имат право, че на синдикатите им липсва ясна представа за какво стачкуват.Просто на някои това им е работата като че ли да ходят и да вдигат стачки,но за какво и какви са техните условия, не могат и едно сложно изречение да измислят и да го кажат.Няма лошо да е стачкува след като правата на даден човек са нарушени, но след като няма условия от тяхна страна, за какво стачкуват, как очакват да има някакъв положителен резултат за тяхна страна.Статията е хубава както и блога поздравления.

    ОтговорИзтриване