17 октомври 2011

ГЛАСОПОДАВАНЕТО Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Купуването и продаването на гласове било престъпление? А бирата и кебапчетта на срещите на кандидатите с избирателите какво е? Героизъм, достоен за награда? На Кандидата – орден, на почерпващите се Избиратели – по медал „Сачи“!
Купуването и продаването на гласове е повече от естествено за капитализма, в рамките на който ВСИЧКО се купува и продава – от баничките до съвестта. Друг е въпросът, че като позволяваме да ни въвличат в тази далавера, какво печелим? Нищо не печелим, само още повече свикваме на дребни хитринки, а всъщност укрепваме системата на политическа и икономическа далаверщина. А тя ни се отплаща с кризи и ни обира до шушка.
Купуването и продаването на гласове съвсем гладко си пасва в правилата (позволено е всичко, целта оправдава средствата) на политическата конкуренция на партиите кой ще се добере до мястото, откъде ще дои пари. Досещаме ли се кой е дойната крава? Субсидираните от държавата и бизнеса партии вадят пари и си плащат на нас да им дадем правото да ни вземат „инвестицията“ си обратно с тлъста лихва.

Който участва в изборите, той дава легитимност на система, която погазва свободата.
Който участва в изборите, сам си е враг.

Който не е участвал в изборите поради споделяне на горните мотиви, той спокойно може да тегли майна на властта.
Който е постъпил така може да каже: нека на властта се подчиняват онези, които са я избрали – и тъкмо законопослушните нека не мрънкат против нея, защото няма никакво значение кой е на власт, „лица“ и задници се сменят зад държавното кормило, а животът на огромното мнозинство е все тъй шибан.

Добрият кмет е мъртвият (несъществуващият) кмет.
Добрият президент е мъртвият президент.
Добрата държава е мъртвата държава.

„Добрият“ капитализъм е добър само в буркан с формалин в природонаучния музей, отдел „Паразити“ (до чучелата на кмета, министъра, премиера и държавата).

Гласувайте със шпрей и шаблон върху предизборните плакати.
Свободата не ще Екзархия, иска Караджа.

6 коментара:

  1. сигурно ще питате каква е алтернативата на сегашната система? Щом не става с гласуване за кметове, депутати, президенти - какво тогава?

    ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ + ФЕДЕРАЛИЗЪМ

    събирайте се по местоживеене, по месторабота, просто по интереси и нужди. Прякодемократични сдружения, (само)ръководени от съвети, в които съвети влиза ВСЕКИ ангажирал се в сдружението.
    Чрез тези съвети решавайте насъщните си проблеми, планирайте проекти, изработвайте си помощни правила, които да бъдат единствените ви закони. Ако търсите максимално широко съгласие на локалното ниво на своето сдружение, можете да бъдете сигурни, че няма да има нарушения на нещо, с което са съгласни всички.
    Проблемите на съжителството, производството, разпределението, потреблението, въпросите на обществения ред се решават най-добре от непосредствено заинтересованите, не от политици и чиновници, еле пък мутри (изброените категории персонажи имат свои си интереси - и спрямо нас всички тези интереси са паразитни).
    И по същия начин, както договорно и доброволно си взаимодействаме в рамките на местното си стружение, така и сдруженията ни ще си взаимодействат в рамките на федерация без ръководни органи (например в дискусионни интернет-форуми), без принуда и репресии, сиреч без държава, но в съюзи на свободни граждани.
    Именно граждани, а не поданници, роби на държавата и работодателите.

    Свободата се учи само като се практикува.
    Не вярвайте когато ви казват, че "народът не е готов". Как би могъл да се развие един спортист, да речем, ако не му дават да тренира, а само да се подготвя теоретично и да чака докато някой му каже, че е готов за състезание?!
    Без свобода на личността не може да има и свободно общество.
    Докато не го направим сами - няма да го има.
    Най-малкото политиците, мутрите и чиновниците ще ни го направят. Напротив - ще пречат с всички възможни средства.
    И те ВЕЧЕ пречат, упражняват върху нас насилие. Ежедневно.
    Не е ли време да се заемем със самоотбрана?

    ОтговорИзтриване
  2. Исках да го преведа, но не звучи толкова добре на български.
    http://www.maniacworld.com/vote-for-nobody.jpg

    ОтговорИзтриване
  3. Е,че кажи си го направо: анархо-синдикализъм. Проблемът е,че повечето хора получават панически страх като чуят анархия. Лелеее,че е лоша думичкааа! Ама как така, ми то в хаос ли да живеем? Ми как без ръководител, нали някой трябва да води стадото, така сме свикнали,ако не ни казват накъде да ходим,коя трева да пасем...ами 4е трудно е!
    Повечето се плашат,Ники,знаеш. Проблемът май е в това,че не искаме да мислим сами за себе си,понеже така се налага да носим повече отговорност. Или по-скоро си мислим,че ще носим повече отговорност. Винаги като си мисля как би изглеждало обществото в анархия, ми изпъква картината от Украйна и Махно, както и Испанската революция, и си казвам,че има шанс, че някой ден ще си отворят очите повече хора и ще се освободим от всички подтисници и използвачи.

    ОтговорИзтриване
  4. Вчера разбрах какво наистина е анархизъм. Хареса ми.

    От доста време търся някаква алтернатива на днешната форма на управление - в България, а и по света. Явно съм търсел не друга форма на управление на народа, а начин народът сам да се управлява.

    Тъй като съм почти пълнолетен и съм против даването на глас за някой-си-там или някакви, ми е интересно ще има ли някакви последствия за мен, ако задраскам бюлетината за гласуване със спрей, вместо да я попълня?

    А, и доста извън темата - благодаря ти за змейската поредица! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Revoult,
    това само ще направи бюлетината невалидна.
    Но пък защо изобщо да участваш в тази измама?

    благодаря за добрите думи.
    заповядай на http://sm.a-bg.net/ там може и да коментираш конкретни статии, или ми пиши директно на пощата джимейл sharkanNT

    горещо ти препоръчвам да прочетеш и това: http://www.savanne.ch/svoboda/anarchy/theory/robotron.html тъй като е поглед в бъдещето, заявка за теория за свободата в условията на постиндустриалното общество.

    -------
    swan,
    когато от детинство те програмират в определен начин на мислене, разчупването на стереотипа е наистина трудно нещо...

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ти за материала!
    От savanne.ch досега прочетох 2 статии/брошури?/ и това беше първият сайт, който ме провокира да оценя идеите на анархизма.

    ОтговорИзтриване